present-1-ar

Vad ska man ge i present till 1-åring?

5 tips på 1-års present

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Babyshop, Bonti, Jollyroom, Stor&Liten och Åhléns.

Oavsett om du ska köpa 1-årspresent till ditt eget barn eller till någon annans 1-åring så är det extra roligt eftersom det är barnets första födelsedag! En present till 1-åring ska såklart vara rolig att leka med men den kan även fungera som ett verktyg för att upptäcka världen och träna på motoriken.

Från 1-årsåldern kan det kännas som barnen börjar bli “stora” och de kan börja lära sig att gå och prata. De blir mer självständiga och vill göra saker på egen hand. Barnet kan börja uppskatta att lösa uppgifter på egen hand oavsett om det handlar om att rulla en boll eller sätta en kloss i ett hål – detta eftersom de är i en fas där problemlösande och upptäckande står i fokus.

Alla presenttips i den här listan följer därför ett mönster – det är figurer och former som går att pussla, stapla och uppmuntra eget tänkande och fantasiförmåga. Ju enklare en leksak är – desto mer lämnas åt barnets fantasi!

BRIO Bollbultbräde

BRIO Bollbultbräde

Vinnare i kategorin Småbarn 0-2 år i Årets Leksak Sverige 2017! Med det här fina bollbultbrädet från svenska BRIO® får barnet slå, lyssna och gissa! Bollarna har olika ljud och ser lite olika ut och de kan rulla ut när man som minst anar det. Den här leksaken vann kategorin Småbarn 0-2 år i Årets Leksak Sverige 2017 - en perfekt 1-års present!

Bästa pris hos:
Babyshop.se
Micki Senses Plocklåda

Micki Senses Plocklåda

Lek och lär med plocklåda av trä! En plocklåda från Micki där det gäller att placera rätt form i rätt hål. Det här är en klassisk och populär träleksak i ny tappning, här formad som en söt björn med mjuka textildetaljer i grönt. Botten av lådan är klädd med filt för ett mer behagligt ljud när klossarna släpps. Barnet tar enkelt ut klossarna genom att stoppa handen i björnens glada gap.

Bästa pris hos:
Babyland.se
Jollyroom.se
Storochliten.se
Babblarna Formpussel

Babblarna Formpussel

Ett fint litet formpussel med de populära Babblarna! Pussel ger en känsla av bedrift när det är slutfört. Med ett formpussel får barnet träna både grepp/motorik och tänka och klura på egen hand.

Bästa pris hos:
Babyland.se
Bonti.se
Storochliten.se
Åhlens.se
BRIO Dragleksak Tax

BRIO Dragleksak Tax

BRIO Dragleksak Tax är en klassisk dragleksak från BRIO i traditionell design. Dragtaxen har lång kropp, asymmetriska hjul och gungande svans, huvud och öron. BRIO Dragleksak Tax är en fin dragleksak som stimulerar till massor av rolig lek!

Bästa pris hos:
Babyshop.se
Bonti.se
Åhlens.se
 Plocklåda med aktiviteter

Plocklåda med aktiviteter

Med denna roliga och färgglada aktivitetskub kommer ditt barn ha roligt många timmar! På ett underhållande sätt kommer barnet genom lek att lära sig upptäcka färg, form, spännande ljud och öva finmotorik med mängder av interaktiva funktioner. Kuben innehåller även de mer klassiska inpassningsfunktioner som lockar barnet till att fundera och klura fram vilken form som passar vart. De många figurerna har roliga och färgglada motiv av till exempel djur och frukter som lockar till lek. På sidan finns även en rolig telefonlur som blir ännu ett roligt inslag i kuben. Detta är en perfekt födelsedagspresent till en liten som firar sin första födelsedag! Rekommenderas för barn +1 år.

Bästa pris hos:
Babyland.se
Storochliten.se
Total
0
Shares
Föregående Artikel
Present till nyfödd

Present till nyfödd – 10 unika och personliga gåvor

Relaterade Artiklar