present-1-ar

Vad ska man ge i present till 1-åring?

20 tips på 1-års present

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Babyland, Babyshop, Elodie Details, och Stor&Liten.

Oavsett om du ska köpa 1-årspresent till ditt eget barn eller till någon annans 1-åring så är det extra roligt eftersom det är barnets första födelsedag! En present till 1-åring ska såklart vara rolig att leka med men den kan även fungera som ett verktyg för att upptäcka världen och träna på motoriken.

Från 1-årsåldern kan det kännas som barnen börjar bli “stora” och de kan börja lära sig att gå och prata. De blir mer självständiga och vill göra saker på egen hand. Barnet kan börja uppskatta att lösa uppgifter på egen hand oavsett om det handlar om att rulla en boll eller sätta en kloss i ett hål – detta eftersom de är i en fas där problemlösande och upptäckande står i fokus.

Alla presenttips i den här listan följer därför ett mönster – det är figurer och former som går att pussla, stapla och uppmuntra eget tänkande och fantasiförmåga. Ju enklare en leksak är – desto mer lämnas åt barnets fantasi!


Babblarna formpussel

Ett fint formpussel med Babblarna!

Babblarna Formpussel 6 figurer
129 kr

Ett fint litet formpussel med de populära Babblarna! Pussel ger en känsla av bedrift när det är slutfört. Med ett formpussel får barnet träna både grepp/motorik och tänka och klura på egen hand.


LEGO DUPLO - Mitt första djur

Barnets första LEGO® DUPLO® klossar

LEGO DUPLO – Mitt första djur: Klosslåda 10863
249 kr

Låt barnet skapa ett färgglatt djurtåg! De här klossarna kommer ge många timmars lekglädje samtidigt som barnet får lära sig om djur och träna motoriken. Tåget passar barn mellan 18 mån till 3 år men passar perfekt att ge som 1-årspresent eftersom det kommer ge glädje i flera år.


Micki Senses Stapelleksak Björn

En klassisk stapelleksak från Micki

Micki Senses Stapelleksak Björn
179 kr

Stapelleksak i form av en liten björn i trämaterial och mjukt linne! Låt barnet stapla de färgglada ringarna i vilken ordning som helst – vilken ring är störst och vilken är minst? Barnet får en känsla för hur ringarnas storlek förhåller sig till varandra samtidigt som finmotoriken utvecklas!
Passar barn från 10 månader och uppåt.


Lekfull introduktion till bokstäver och siffror med bokstavsklossar i trä

Micki Senses Bokstavsklossar 36 st
199 kr

Med de här fina bokstavsklossarna i trä får barnet så småningom bygga sina första ord! De här pedagogiska klossarna från Micki kommer i varierande färger med bokstäver och siffror på samtliga sidor. För 1-åringen kanske det är lite tidigt att börja bygga ord men klossarna kan användas som ett lekfullt första möte med bokstäver och siffror.
Passar barn från 12 månader och uppåt.


Lekmattor Elodie Details

Fina lekmattor från Elodie Details

Lekmattor från Elodie Details
999 – 1199 kr

Vill du ge bort något annat än leksaker i 1-årspresent? Om barnet kommer få massor med leksaker i present är en rolig idé att ge bort en lekmatta istället! En perfekt plats för barnet att leka runt på samtidigt som det också blir en fin inredningsdetalj i hemmet. Elodie Details har flera olika modeller och färger från 999 kr – en trygg och mysig yta för barnet att börja utforska världen ifrån.


Första boken om mig

Fin bok som hjälper till att minnas den första tiden med ditt barn

Första boken om mig
149 kr

Boken “Första boken om mig” hjälper till att dokumentera allt roligt som händer under barnets första år. I den här fina boken får du dokumentera barnets första ord, när de första stegen togs och var första resan gick! Skriv ner tankar och händelser som du sen kan se tillbaka till och minnas de första åren. Den här boken passar även bra att ge som personlig present till nyfödd!


Mina första byggklossar

Byggklossar som utvecklar finmotoriken och koordinationen

My first byggklossar
299 kr

Fina byggklossar i trä och vattenbaserad färg från Hape. Låt 1-åringen släppa loss fantasin samtidigt som både finmotoriken och koordinationen utvecklas. Det här setet innehåller hela 75 blandade klossar som bjuder in till många timmars lek!
Passar barn från 12 månader och uppåt.


BRIO® Baby – Magnettåg klassiska färger

Byggklossar som utvecklar finmotoriken och koordinationen

BRIO® Baby – 30124 Magnettåg klassiska färger
279 kr

Superfint litet magnettåget i klassiska färger från svenska BRIO® Baby! Perfekt liten leksak som utvecklar motorik och koordination och samtidigt låter barnet använda sin fantasi. Blocken hålls ihop med magneter och passar barn från 12 månader och uppåt.


Stoy Trä Plocklåda

Lek och lär med plocklåda av trä

Stoy Trä Plockåda
199 kr

Trä Plocklådan från svenska Stoy innehåller 20 färgglada klossar som bjuder in till pedagogisk lek! Barnet får utveckla finmotoriken, det logiska tänkandet och greppet. Enkel men fin present till barn på 1 år men som passar från nyfödd och uppåt!


Wood Little - Liten aktivitetskub

Varierande lek i litet format med aktivitetskub

Wood Little – Liten Aktivitetskub
249 kr

Med den här lilla aktivitetskuben får barnet leka och samtidigt lära sig tänka för sig själv. Barnet får lägga rätt former i rätt hål, trä klossar över banor och så småningom lära sig klockan. Passar alla barn från 1-5 år – en perfekt present till 1-åringen som kommer kunna leka med aktivitetskuben i många år i takt med att motorik och tänkande utvecklas.


Magnetiskt bondgårdsset

Låt barnet lära sig om livet på en bondgård

Magnetiskt bondgårdsset
149 kr

Även fast 1-åringen inte lärt sig prata än kan det vara en god idé att introduceras till djur, grönsaker och mycket annat som finns i naturen! Det här bondgårdssetet innehåller 24 magnetiska figurer som går att använda på magnettavla eller kylskåpet. Det hjälper till att främja hand-ögon-koordination samtidigt som det uppmuntrar till fantasi och lek!


Xylofon

Kan 1-åringen vara en blivande musiker?

Stoy – Xylofon
249 kr

En färgglad xylofon från svenska leksaksmärket Stoy. Med de två slagpinnarna får barnet utforska musikens värld och skapa sina egna ljud! Xylofonen är tillverkad av trä och plywood och är testad och godkänd enligt EU-standard.


Musikalisk pingvin

Utforska nya ljud med en söt gungande pingvin

Musikalisk Gungande Pingvin
179 kr

Låt 1-åringen upptäcka nya ljud med den här lilla gungande pingvinen från Hape! Genom att trycka på pingvinen ger den ifrån sig ljud som med säkerhet kommer frambringa skratt och roliga stunder. En rolig present till 1-åring!


Dragleksak helikopter

Dragleksak helikopter – smart present när 1-åringen ska lära sig gå

BRIO® Baby – 30227 Dragleksak Helikopter
279 kr

Låt den busiga 1-åringen utvecklas med den här helikoptern från BRIO®. Genom att dra i snöret och låta helikoptern rulla så börjar även propellern snurra runt! Uppmuntrar till rörlig lek och perfekt när barnet ska lära sig gå!


Brio plocklåda

Plocklåda – pedagogisk present till 1-åring

BRIO® Baby – 30250 Plocklåda Vit
299 kr

Med den här plocklådan från svenska märket BRIO® får barnet lära sig både färg och former. Barnet utvecklar sin koordination och motoriska färdigheter genom att matcha formerna med hålen i lådan. När alla formerna stoppats ner i rätt hål kan man enkelt få ut dem ur lådan genom att dra ut botten!


Djurfigurer i trä

Fantasifull lek med djur i trä

Ze Geoanimo Djur i Trä
399 kr

Med det här roliga lilla träsetet med djur får det lilla busfröt lära sig känna igen flera olika djur. Djuren ska pusslas ihop med de olika delarna och kräver en del tänkande för att det ska bli rätt!


Frukt lekset

Lär barnet känna igen frukterna!

Frukt Lekset
199 kr

Med det här fina leksetet i trä får barnet lära sig känna igen frukter samtidigt som det både är lekfullt och stimulerar lärande! Frukterna sätts ihop med kardborreband och det är bara fantasin som sätter gränserna!


Brio Bollbultbräde

Vinnare i kategorin Småbarn 0-2 år i Årets Leksak Sverige 2017!

BRIO 30519 Bollbultbräde
199 kr

Med det här fina bollbultbrädet från svenska BRIO® får barnet slå, lyssna och gissa! Bollarna har olika ljud och ser lite olika ut och de kan rulla ut när man som minst anar det. Den här leksaken vann kategorin Småbarn 0-2 år i Årets Leksak Sverige 2017 – en perfekt 1-års present!


Babblarna gosedjur Diddi

Mysiga stunder med gosedjuret Diddi från Babblarna

Babblarna Gosedjur Diddi 26 cm
99 kr

Gosa med Diddi från Babblarna! Diddi är den våghalsige och äventyrliga i Babblarna som alltid ska vara först. Det här gosedjuret vann dessutom Årets Småbarnsleksak 2015!


Babblarna plastfigurer

När 1-åringen inte kan få nog av Babblarna

Babblarna Plastfigurer 6-pack
149 kr

Perfekt present till 1-åring som är tokig i Babblarna! Figurerna föreställer alla 6 babblarna Babba, Bibbi, Bobbo, Dadda, Diddi och Doddo. Låt barnet ta med dem på äventyr eller leka med hemma!


Ett fint formpussel med Babblarna!

Babblarna Formpussel 6 figurer
129 kr

Ett fint litet formpussel med de populära Babblarna! Pussel ger en känsla av bedrift när det är slutfört. Med ett formpussel får barnet träna både grepp/motorik och tänka och klura på egen hand.

Barnets första LEGO® DUPLO® klossar

LEGO DUPLO – Mitt första djur: Klosslåda 10863
249 kr

Låt barnet skapa ett färgglatt djurtåg! De här klossarna kommer ge många timmars lekglädje samtidigt som barnet får lära sig om djur och träna motoriken. Tåget passar barn mellan 18 mån till 3 år men passar perfekt att ge som 1-årspresent eftersom det kommer ge glädje i flera år.

Total
0
Shares
Previous Post
Present till nyfödd

Present till nyfödd – 10 unika och personliga gåvor

Related Posts