Vad ska man ge i present till 1-åring?

Klassiska presenter till barnets första födelsedag
present-1-ar
present-1-ar
Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för flera butiker beroende på produkt.

Oavsett om du ska köpa 1-årspresent till ditt eget barn eller till någon annans 1-åring så är det extra roligt eftersom det är barnets första födelsedag! En present till 1-åring ska såklart vara rolig att leka med men den kan även fungera som ett verktyg för att upptäcka världen och träna på motoriken.

Från 1-årsåldern kan det kännas som barnen börjar bli “stora” och de kan börja lära sig att gå och prata. De blir mer självständiga och vill göra saker på egen hand. Barnet kan börja uppskatta att lösa uppgifter på egen hand oavsett om det handlar om att rulla en boll eller sätta en kloss i ett hål – detta eftersom de är i en fas där problemlösande och upptäckande står i fokus.

Alla presenttips i den här listan följer därför ett mönster – det är figurer och former som går att pussla, stapla och uppmuntra eget tänkande och fantasiförmåga. Ju enklare en leksak är – desto mer lämnas åt barnets fantasi!


BRIO bollbultbräde

BRIO Bollbultbräde

Vinnare i kategorin Småbarn 0-2 år i Årets Leksak Sverige 2017! Med det här fina bollbultbrädet från svenska BRIO® får barnet slå, lyssna och gissa! Bollarna har olika ljud och ser lite olika ut och de kan rulla ut när man som minst anar det. Den här leksaken vann kategorin Småbarn 0-2 år i Årets Leksak Sverige 2017 – en perfekt 1-års present!


Micki plocklåda

Micki Senses Plocklåda

Lek och lär med plocklåda av trä! En plocklåda från Micki där det gäller att placera rätt form i rätt hål. Det här är en klassisk och populär träleksak i ny tappning, här formad som en söt björn med mjuka textildetaljer i grönt. Botten av lådan är klädd med filt för ett mer behagligt ljud när klossarna släpps. Barnet tar enkelt ut klossarna genom att stoppa handen i björnens glada gap.


Babblarna formpussel

Babblarna Formpussel

Ett fint litet formpussel med de populära Babblarna! Pussel ger en känsla av bedrift när det är slutfört. Med ett formpussel får barnet träna både grepp/motorik och tänka och klura på egen hand.


BRIO tax dragleksak

BRIO Dragleksak Tax

BRIO Dragleksak Tax är en klassisk dragleksak från BRIO i traditionell design. Dragtaxen har lång kropp, asymmetriska hjul och gungande svans, huvud och öron. BRIO Dragleksak Tax är en fin dragleksak som stimulerar till massor av rolig lek!


Föregående Artikel
Present till nyfödd

Present till nyfödd – Unika och personliga gåvor

Nästa Artikel
Bästa plocklådan i trä

Bästa plocklådan i trä för miljövänlig lek

Relaterade Artiklar
Barnpresent.se