Kokbok för barn – 5 bästa kokböckerna för de små

Kokböcker för att inspirera de minsta kockarna i köket

profilbild

Simona Almström

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på email
Skicka via e-mail
Våra favoriter

Har du svårt att välja? 🤔
Här är 3 noggrant utvalda presenter som vi gillar extra mycket! ❤️

Bamses Mellanmålsbok
89 kr
Lätt som en plätt
129 kr
Viktiga barn – kokboken
219 kr

Funderar du på att köpa en kokbok för barn? Det finns nog bara fördelar med att lära barn laga mat i tidig ålder. Matlagningen kan bli ett livslångt nöje, hobby eller till och med yrke! Att laga mat med barn är annorlunda – ofta tar det längre tid och man kan behöva anpassa recepten för att barnet ska känna sig delaktig i matlagningen. Det skadar inte heller om man utgår från anpassade recept och lagar rätter som barn tycker om!

Om man utgår från en kokbok för barn blir matlagningen så mycket roligare för barnen. Recepten har tydliga steg-för-steg instruktioner och rätterna är enklare än recepten från en vanlig kokbok. När ni tillagat er första rätt tillsammans är det ett stort nöje att se barnen smaka sin tillagade mat för första gången!


Kärnan kokbok Bamse

Laga mat med hjälp av Bamses kokbok

Kärnan Kokbok Bamses Kokbok
89 kr

Lär barnet laga mat tillsammans med Bamse! Bamses Kokbok innehåller massa goda och nyttiga recept – allt från enklare mellanmål till mumsiga godsaker. Boken innehåller tydliga instruktioner för att matlagningen ska bli så enkel och rolig som möjligt.


Latt-som-en-platt-en-kokbok-for-barn

Kokbok med tydligt illustrerade recept

Lätt som en plätt – en kokbok för barn
129 kr

Populär bok som fångar barnens matlagningsintresse. Recepten är illustrerade med bilder så att även icke läskunniga barn kan följa dem. Lätt som en plätt – en kokbok för barn innehåller goda och enkla recept som går snabbt att tillaga.


Viktiga-barn-kokboken-halsosamma-maltider-for-hela-familjen

Omfattande kokbok för barn med nyttiga recept för hela familjen

Viktiga barn – kokboken: Hälsosamma måltider för hela familjen
219 kr

Kokboken Viktiga barn sträcker sig över hela 196 sidor och innehåller massor med goda och nyttiga recept för hela familjen! Om du letar efter en kokbok för barn med nyttiga recept har du hittat rätt. Här finns massor med tips på mättande mat till alla tillfällen – vällagad vardagsmat, goda frukostar och smarriga efterrätter. Lär barnet laga god mat från grunden och ta hänsyn till hela familjens välbefinnande.


Kokbok Bamse Mellanmålsbok

Tillaga mellanmål med Bamse

Kärnan Kokbok Bamse Mellanmålsbok
89 kr

Bamses Mellanmålsbok innehåller goda och roliga recept på mellanmål. Några av recepten är Kapten Busters bakade potatis, Skalmans gröna snacks och Nina Kanins morotsbullar! Den här kokboken är perfekt om man vill få inspiration på enklare rätter som man kan laga med sitt barn men som ändå är mättande och goda!


Kokbok Bamses Bakbok

Baka godsaker tillsammans med Bamse

Kärnan Kokbok Bamses Bakbok
99 kr

Med Bamses Bakbok får tillsammans med Bamse lära dig baka bröd, mjuka kakor, kex, tårtor och andra godsaker! Om du tidigare försökt laga mat tillsammans med ditt barn men inte riktigt lyckats fånga intresset kan det vara ett alternativ att prova den här bakboken, för vilket barn gillar inte bakade godsaker?

Våra favoriter ❤️
Bamses Mellanmålsbok
89 kr
Lätt som en plätt
129 kr
Viktiga barn – kokboken
219 kr

Fler presenttips till barn

På barnpresent.se finns presenttips till barn från bland annat:

Presenttips till barn

Hitta den perfekta presenten

Letar du efter present till ett barn, nyblivna föräldrar eller kanske blivande föräldrar? På barnpresent.se har vi samlat tips på de perfekta presenterna oavsett tillfälle. En bra present behöver inte vara dyr, många gånger kan det vara en billig barnpresent som uppskattas extra mycket för att det är en personlig present. Det finns till exempel presenter med namn – mer personligt än så kan det knappast bli! Om man ska köpa en present till ett barn som har allt – hur ska man tänka? Man kan köpa en användbar eller praktisk present som kan komma till användning – det behöver inte vara någon leksak som barnet snabbt tröttnar på. Det finns även pedagogiska presenter som kombinerar lek och lärande.